Fra Diktatur Til Demokrati (From Dictatorship to Democracy, Norwegian Translation)

Fra Diktatur Til Demokrati (From Dictatorship to Democracy, Norwegian Translation)
Paperback: NOK 99,00, Hardcover: NOK 199,00
Author:
Tag: Norsk
Publisher: Arneberg
Publication Year: 2013
Length: 137 pp
ISBN: 9788282200707
«En håndbok, en kultbok … en verktøykasse for aktivisten» Sunday Times
About the Book

“Gene Sharp (1928), professor emeritus i statsvitenskap, er kjent for sitt arbeid om ikkevold, og regnes i dag som ikkevoldsopprørets fremste teoretiker. “Det gjelder å fjerne frykten for diktaturet”, sier Sharp. Avhengighet av frykt er diktaturets akilleshæl. For å unngå fristelsen til å gjengjelde vold når man blir angrepet, kreves heroisk styrke til å tåle undertrykkelse og mektig mot til å innse at en maktutøver tyr til mer vold mot en opprørsgruppe som selv bruker vold.

Sharp skrev Fra diktatur til demokrati for Burma / Myanmar allerede i 1993. I dag er boken oversatt til mer enn tretti språk og har inspirert aksjonister over hele verden. Senest er den blitt trukket frem som betydelig støttepunkt gjennom den arabiske våren i 2011. Gene Sharp var nært knyttet til Norge. Han kom hit i 1957 og ble en del av miljøet ved Institutt for samfunnsforskning. Sharp og filosofen Arne Næss lærte mye av hverandre, og var begge opptatt av Gandhis tenkning. Gene Sharp grunnla i 1983 “Albert Einstein instituttet for fremme av forskning, studier og opplæring i strategisk bruk av ikkevoldskamp mot diktatur, krig, folkemord og undertryjkkelse” i Boston. Gene Sharp er i dag 85 år gammel og er å regne som ikkevoldsopprørets fremste teoretiker. Han er blitt nominert til Nobels fredspris i flere år.”

Disclosure of Material Connection: Some of the links in the page above are "affiliate links." This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commission. I am disclosing this in accordance with the Federal Trade Commission's 16 CFR, Part 255: "Guides Concerning the Use of Endorsements and Testimonials in Advertising."

Top